0 st
Summa: 0 kr
Till kassan »
Kvar till fri frakt
500 kr

      

Willes granola med torkade blåbär

Nyttig och krispig granola som passar perfekt till naturell yoghurt eller filmjölk

  • 2 dl sötmandel
  • 2 dl hasselnötter
  • 5 dl dinkelflingor
  • 5 dl boveteflingor
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 0,50 dl honung
  • 1 dl vatten
  • 0,50 dl mild olivolja eller annan olja
  • 1 dl ITIGO´s Torkade Blåbär
  • 1 dl russin
  • 2 dl rostad hyvlad kokos

1. Sätt ugnen på 175 grader (gärna varmluft)
2. Rosta hasselnötterna på en plåt med bakplåtspapper i ca 10 min.
3. Ta ut och låt svalna, gnugga sedan bort skalet mellan händerna eller i en ren kökshanduk.
4. Blanda grynen med grovt hackad sötmandel och pumpakärnor på en plåt med bakplåtspapper.
5. Blanda ihop honung, olivolja och vatten i en skål, häll över gryen och blanda runt.
6. Rosta grynen i drygt 15 min och rör om då och då.
7. Ta ut grynen, låt svalna och blanda dem med skalade och rostade hasselnötter, torkade blåbär, russin och hyvlad kokos.

 

FÖRVARA I FIN BURK MED LOCK!