0 st
Summa: 0 kr
Till kassan »
Kvar till fri frakt
500 kr

Himmelskt god Gazpacho 

Du behöver:

  • 1 flaska Itigo Finkrossade Tomater med Havssalt
  • 1 gul Paprika, delad i bitar utan kärnor
  • 1 Gurka, urkärnad men skalet kan vara kvar
  • 1/2 rödlök, hackad
  • 1 liten eller 1/2 vitlöksklyfta, riven
  • 3 msk vinäger eller vit balsamico
  • 3-4 msk bra olivolja
  • 1-2 dl vatten 
  • 0,5 röd chillipeppar, hackad utan kärnor
  • Nymald svartpeppar
  • 1-2 brödskivor, ej dagsfärsk

Gör så här:

Skär grönsakerna och blanda med övriga ingredienser. Låt stå en stund

om du har tid. Mixa. Smaka av! (Vill du ha en helt slät Gazpacho kan du

sila genom finmaskig sil, själv föredrar jag att inte sila) Smaka av och

tillsätt eventuellt mer salt, peppar eller vinäger. 

 

Ställ i kylen fram till servering. Det går bra att göra den dagen före.

Häll upp gazpachon i fina glas och garnera med lite olivolja, finskurrna
grönsaker eller brödkrutonger.
 
Njut som partystarter, i termos på utflykten eller som lättlunch på bryggan.