0 st
Summa: 0 kr
Till kassan »
Kvar till fri frakt
500 kr

               

Frittata/Omelett med Karljohansvampscreme & Parmesan

(4 pers eller buffé 8pers)

 

Ingredienser:
1 stor näve finriven parmesan
8 ekologiska ägg
2 msk olivolja
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 burk Itigo´s Karljohansvamps creme
2 näve färsk babyspenat
2½ dl mjölk

salt, peppar & Peperoncino/chiliflaks

Gör så här:

1. Hetta upp olja i en tjockbottnad stekpanna (som tål att användas i ugnen) och stek lök och vitlök i ca 2–3 min.

2. Tillsätt Karljohansvampscreme, spenat, salt, peppar och peperoncino. Låt koka ihop i ca 3 min. och spenaten har mjuknat.

3. Vispa ihop ägg och mjölk och häll blandningen över svampen i stekpannan.

4. Sänk värmen och låt omeletten stå på svag värme i ca 10 min.

5. Sätt igång ugnens grillfunktion.

6. Fördela riven parmesan över omeletten och ställ in stekpannan direkt i ugnen. Grilla ca 2 minuter eller tills osten smält och omeletten har fått en fin gyllenbrun färg.