0 st
Summa: 0 kr
Till kassan »
Kvar till fri frakt
500 kr

          

FRIKADELLER I TOMATSÅS (4 pers)

Tomatsås

  • 1 burk Itigo Baharat tomatsås
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten

 

Frikadeller

  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 300 g nöt, kalv eller lammfärs
  • 1 st liten gul lök, finhackad/riven
  • 1 st ägg
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm paprikapulver
  • Salt & peppar

Till servering

  • Spaghetti 400-500gr
  • Parmigiano Reggiano
  1. Värm olivolja, vatten och Baharat i en kastrull.
  2. Rör ihop ströbröd med grädde i en bunke, låt svälla i några minuter. 
  3. Blanda färsen med den hackade löken, ägg och kryddor. Krydda med salt och peppar och rör till en jämn smet. 
  4. Forma färsen till små köttbullar och lägg ned i tomatsåsen. Låt dem puttra i såsen i ca 10 minuter. 
  5. Skaka pannan då och då så att alla frikadeller blir kokta. Ta upp en och dela och kontrollera om de är klara. 
  6. Koka spaghettin i rikligt med saltat vatten. Häll av i durkslag och vänd runt väl med frikadeller och tomatsås. 
  7. Servera genast med riven parmesan.

EN FAVORIT FÖR STORA OCH SMÅ!

SMAKLIG MÅLTID / BUON APPETITO