0 st
Summa: 0 kr
Till kassan »
Kvar till fri frakt
500 kr

Aubergineburgare i levainbröd, 4 portioner ca 45 minuter.

Burgare

1 pkt torkad aubergine (favorit som finns på frukt & gröntavdelningen på ICA)

1/2 dl vetemjöl

1 ägg

salt och peppar

2 dl riven parmesanost

1 dl mandelmjöl

Ca 3-6 msk olivolja

Tillbehör

1/2 skivad rödlök

1 skivad bifftomat

125 g skivad mozzarella

65 g ruccola

8 skivor levainbröd

majonäs / dijonsenap

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg den torkade auberginen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp på hög värme och låt koka ca 5 minuter. Häll sedan av vattnet och torka bort det resterande vattnet på auberginen med hushållspapper.
  2. Placera brödskivorna på en ugnsplåt, ringla över lite olivolja och låt gå i ugn ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  3. Häll upp mjölet på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik, salta och peppra. Rör ihop mandelmjölet & parmesanen på en tredje tallrik.
  4. Sätt en stor stekpanna på medelvärme med 3 msk olivolja.
  5. Vänd auberginen först i mjöl, sedan i ägg och sist parmesanröran. Stek sedan ca 1-2 min per sida. Titta under försiktigt så att det inte bränns. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Montera ihop burgaren med auberginebiffarna, mozzarella, rödlök, tomat och rucola 
  7. Tips! för en ännu mumsigare burgare - ta lite majonäs och dijonsenap på de ugnsrostade brödskivorna

VÄRLDENS GODASTE BURGARE SOM GILLAS AV BÅDE STORA & SMÅ!!

Recept från Mikaela Hedenskog från Mästerkockarna