0 st
Summa: 0 kr
Till kassan »
Kvar till fri frakt
500 kr

          

ALBERTOS AUBERGINE LASAGNE Middag för 4 personer

  • 1 stor lök
  • 3-4 klyftor vitlök
  • 1 morot
  • ½ liten rotselleri
  • 1 påse ICA torkad Aubergine 50gr
  • ca 250gr färska lasagneplattor
  • 4 msk god olivolja
  • 2 msk tomatpure
  • 2 dl rött vin
  • 300-400gr Itigo´s Pastasås Toscana eller krossade tomater
  • Salt & peppar
  • 1 kruka basilika
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk mjölk
  • 100-150 gr riven Parmesan

 

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Koka upp vatten och lägg i den torkade auberginen, låt puttra i 8 min. Låt rinna av i durkslag
  3. Hacka lök och vitlök. Skala moroten och rotsellerin och riv grovt på rivjärn. Torka av auberginen och klipp i kuber eller remsor.
  4. Ta en stor stekpanna eller kastrull, sätt på medelvärme och tillsätt olivolja.
  5. Stek lök, vitlök, morot, aubergine och rotselleri tills löken blir glansig. Tillsätt tomatpuré. Rör runt, höj värmen och tillsätt vinet. Låt koka kraftigt i 2-3 minuter.
  6. Häll i tomatsåsen och låt puttra några minuter tills den inte känns vattnig men heller inte för torr.
  7. Klipp ner ½ basilikan och blanda med tomatsåsen.
  8. Blanda créme fraÎch och mjölk i en skål. Tillsätt lite salt & peppar.
  9. Ta en ugnsäker form (inte för stor)
  10. Lägg ett tunt lager av den goda tomatsåsen i botten, täck med pastaplattor, smeta på créme fraîch/mjölksåsen, täck med finriven parmesan, sedan ett nytt lager tomatsås, Upprepa lagren 2-3 gånger till och avsluta med créme fraîsh och riven ost.
  11. Grädda i ugnen ca 25-30 min och låt stå ca 5 min innan servering.

SERVERA MED SALLAD TILLSAMMANS MED EN DRESSING PÅ OLIVOLJA, BALSAMICO & DIJIONSENAP